Πρέπει να είμαστε περήφανοι όταν αυτοονομαζόμαστε “Ορθολογιστές”;

Το επόμενο video αφιερώνεται σε όσους δεν γνωρίζουν ότι η φιλοσοφία του Δυτικού «Ορθολογισμού», δεν έχει καμμία σχέση με τον «Ορθό Λόγο» της Ελληνικής φιλοσοφίας τον οποίο όλοι αποδεχόμαστε.
Η διάλεξη του αστροφυσικού, με θέμα: “Ο Ανορθολογισμός του Δυτικού Πολιτισμού” στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Τμήμα: Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Μεσολόγγι, στο Αμφιθέατρο, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016»
Όταν ο ανορθολογισμός της καταρρέουσας δομής του Δυτικού Πολιτισμού μας καταπιέζει, η σκέψη του ανώτερου ανθρώπινου νού, όπως του Bertrand Rusell, μας δίνουν τους κανόνες αντίστασης

Οι 10 κανόνες Λογικής που εναντιώνονται στον Ορθολογισμό του Δυτικού Πολιτισμού

Bertrand Rusell
Πηγή

1. Μην αισθάνεσαι απολύτως σίγουρος για τίποτα.
2. Μην νομίζεις ότι αξίζει να προχωρήσεις στην απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων, γιατί τα στοιχεία σίγουρα θα έρθουν στο φως.
3. Ποτέ μην προσπαθείς να αποθαρρύνεις τη σκέψη, γιατί είναι σίγουρο ότι θα το επιτύχεις.
4. Όταν σου εναντιωθούν, ακόμα και αν είναι η ίδια η οικογένεια σου, προσπάθησε να το ξεπεράσεις με επιχειρήματα και όχι με αυθεντία, γιατί μια νίκη που βασίστηκε στην αυθεντία δεν είναι πραγματική, είναι απατηλή.
5. Μην πιστεύεις τυφλά την αυθεντία (δικαιοδοσία / εξουσία / αρχή) των άλλων, γιατί πάντα μπορούν να βρεθούν αντίθετες αυθεντίες.
6. Μην χρησιμοποιείς εξουσία για να καταπιέζεις απόψεις που νομίζεις επιβλαβείς, γιατί αν το κάνεις, οι απόψεις αυτές θα καταπιέσουν εσένα.
7. Μην φοβάσαι να είσαι εκκεντρικός στην άποψη σου, γιατί κάθε «άποψη» που είναι τώρα αποδεκτή ήταν κάποτε εκκεντρική.
8. Βρες περισσότερη ευχαρίστηση στην ευφυή διαφωνία από ότι στην παθητική συμφωνία, γιατί, αν εκτιμάς την ευφυΐα όπως θα έπρεπε, αυτή συνεπάγεται βαθύτερη συμφωνία από ότι η δεύτερη.
9. Να είσαι σχολαστικά φιλαλήθης ακόμα και αν η αλήθεια δεν σε βολεύει, γιατί είναι πιο άβολο όταν προσπαθείς να την κρύψεις.
10. Μην αισθάνεσαι ζήλεια για την ευτυχία αυτών που ζουν σε παραδείσους ανόητων, γιατί μόνο ένας ανόητος θα νόμιζε ότι αυτό είναι ευτυχία.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like