Νέες Ιδέες της Ομάδας Αστρικής Φασματοσκοπίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φυσικής) προωθούν λύσεις στα προβλήματα των Θερμών Αστέρων Εκπομπής και των Quasars

«11th Serbian Conference on Spectral Line Shapes in Astrophysics Šabac», Serbia, August 21-25, 2017
Η ερευνητική ομάδα Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Αθηνών συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο «11th Serbian Conference on Spectral Line Shapes in Astrophysics Šabac», Serbia, August 21-25, 2017 . Στον ακόλουθο σύνδεσμο  υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και κοινωνικές πληροφορίες για το συνέδριο.
Στο συνέδριο αυτό η Δρ. Ε. Λύρατζη αντικατέστησε τον Δρ. Ε Δανέζη ως μόνιμο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου. Δείτε τον σχετικό σύνδεσμο.
Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της ομάδας Φασματοσκοπίας του ΕΚΠΑ στο συνέδριο βρίσκονται σ’ αυτόν τον σύνδεσμο
Στο συνέδριο αυτό παρουσιάστηκαν τρεις  ερευνητικές εργασίες από τα μέλη της ερευνητικής μας ομάδας οι οποίες επεξέτειναν τις θέσεις τις οποίες είχε διατυπώσεις  η ερευνητική μας ομάδα εδώ και είκοσι χρόνια για μια σειρά μεγάλων ανοιχτών θεμάτων τα οποία αφορούν τους Αστέρες εκπομπής προγενέστερων φασματικών τύπων και τα Quasars, και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν τόσο θεωρητικά όσο και πειραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σε αυτό το συνέδριο παρουσιάστηκε επίσημα το πρωτοποριακό λογισμικό ανάλυσης αστρικών φασματικών δεδομένων ASTA 
Το σύγχρονο αυτό αστρονομικό λογισμικό εκφράζει το μοντέλο GR το οποίο για πρώτη φορά δίνει απαντήσεις σε μια σειρά μεγάλων μέχρι σήμερα προβλημάτων τα οποία εδώ και πολλά χρόνια προβλημάτιζαν τους ασχολούμενους με τα ερευνητικά πεδία των Θερμών Αστέρων Εκπομπής και των Quasars.
Σ’ αυτόν το σύνδεσμο παρουσιάζονται οι περιλήψεις επιστημονικών εργασιών (abstracts) στην Αγγλική γλώσσα:
Τα ppt αυτών των εργασιών παρουσιάζονται σους ακόλουθους συνδέσμους: Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο
Σύντομα (και πριν την δημοσίευση σε διεθνή περιοδικά) θα αναρτηθούν τα κείμενα των παρουσιάσεων

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like