Το Μέλλον είναι ήδη Παρόν..

Η βαθειά γνώση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φυσιολογίας πρέπει να έχει ως στόχο την μετάβαση από τον κόσμο του ψεύτικου matrix στον κόσμο της πνευματικής ελευθερίας και της απελευθέρωσης και όχι τη μετατροπή του ανθρώπου σε μια σύγχρονη ρομποτική ύπαρξη προς όφελος των χειριστών του matrix.
Για να πολεμήσεις και να νικήσεις όσα σε φοβίζουν πρέπει πρώτα να τα γνωρίσεις, να τα μελετήσεις και να βρείς τα όπλα να το αντιμετωπίσεις… Η άρνηση ύπαρξής σύγχρονων γνώσεων και τεχνικών, για οποιοδήποτε λόγο, οδηγεί στην αδυναμία ελέγχουν των κακών πτυχών τους και στην αυριανή χειραγώγηση της κοινωνίας των “Ανθρώπων”. Αν αυτό κάποτε συμβεί …οι μόνοι υπεύθυνοι γιαυτό θα είμαστε ΕΜΕΙΣ..
Προσοχή, το μέλλον είναι ήδη παρόν
Η πηγή του άρθρου (στα Αγγλικά)
Video
Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial intelligence) και ανθρώπινη υπερφυσικότητα,
η μεταμόρφωση του νευρωνικού μας κώδικα
Αριστοτέλης Τριάντης
Όπως ισχυρίζεται ο Elon Musk ένα μεγάλο μελλοντικό πρόβλημα είναι ότι οι τεράστιες εξελίξεις που γίνονται στην τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence) μπορούν πιθανώς να καταστήσουν τους ανθρώπους πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Σύμφωνα με τον Elon Musk, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με την εμφάνιση της A.I είναι η δική μας, σαρκώδης διεπαφή. Τα δάχτυλά μας. πληκτρολογούν πολύ αργά.
Ποια είναι η λύση του; Λοιπόν, σχεδιάζει να μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τη διεπαφή μας, συνδέοντας άμεσα τις σκέψεις μας με το μηχάνημα (διασύνδεση εγκεφάλου-ηλεκτρονικού υπολογιστή). Πείτε αντίο στην πληκτρολόγηση και την φωνητική εντολή. Αυτό θα το κάνουν οι σκέψεις μας ώστε να επιτρέψουν στον άνθρωπο να συμβαδίσει με τις προόδους που έγιναν στα μηχανήματα. Η διεπαφή προορίζεται να λειτουργήσει με την αύξηση αυτού που μας κάνει ανθρώπινους: το μυαλό μας.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο απώτερος στόχος του είναι να δημιουργήσει μια συσκευή (ή πιθανώς μια σειρά συσκευών) που μπορεί να εμφυτευθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όπως εξηγεί ο ίδιος, “αυτό θα εξυπηρετήσει ένα πλήθος σκοπών – ο τελικός στόχος είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συγχωνευθούν με το λογισμικό και να συμβαδίσουν με την τεχνητή νοημοσύνη”. Αρχικά, αυτές οι βελτιώσεις πιθανότατα θα βοηθήσουν με ηπιότερους τρόπους, όπως με την βελτίωση της μνήμης μας με τη δημιουργία πρόσθετων αφαιρούμενων στοιχείων αποθήκευσης.
Συγκεκριμένα, αυτό δεν είναι το πρώτο που έχουμε ακούσει για το Musk που εργάζεται σε μια τέτοια συσκευή και στρέφει γρήγορα το όραμά του στην πραγματικότητα, όπως συμβαίνει με τόσες άλλες επιχειρήσεις τις οποίες διευθύνει. Εγγεγραμμένη, πέρυσι στην Καλιφόρνια, ως ιατρική εταιρία, η Neuralink βαίνει στο μονοπάτι ενός μέλλοντος, ενσωμάτωσης με την AI. Αναπτύσσει αυτό που είναι γνωστό ως «νευρωνική δαντέλα», μια συσκευή που θα εμφυτευτεί στον εγκέφαλο για να ενισχύσει την αλληλεπίδραση. Ο Musk εξήγησε την λειτουργία αυτής της συσκευής στο Code Conference το 2016.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Musk δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί για τις AI. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Big Think, ο Michael Vassar, ο επικεφαλής επιστήμονας της MetaMed Research, δήλωσε ότι η AI πιθανώς θα μας σκοτώσει όλους (κυριολεκτικά): “Εάν είναι μεγαλύτερη από την ανθρώπινη, η τεχνητή γενική ευφυΐα εφευρέθηκε χωρίς τη δέουσα προσοχή, και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ανθρώπινο είδος δεν θα εξαφανιστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”. “Ουσιαστικά, προειδοποιεί ότι μία μη ελεγχόμενη AI θα μπορούσε να εξαλείψει την ανθρωπότητα στο μέλλον.
Ομοίως, ο Stephen Hawking δήλωσε ότι η AI είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα: «Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής. Θα ξεκινήσει μόνη της και θα ανασχεδιάζεται με έναν συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό. Οι άνθρωποι, οι οποίοι περιορίζονται από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούν να την ανταγωνιστούν και θα αντικατασταθούν σε όλα.»
Ο δημιουργός της Braintree, Μπράιαν Τζόνσον, επίσης εμβαθύνει στην έρευνα με μια δική του επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων για τον προγραμματισμό του νευρωνικού κώδικα. “Η σύνδεσή μας με τις νέες δημιουργίες μας είναι περιορισμένη από οθόνες, πληκτρολόγια, χειρονομίες και φωνητικές εντολές”, λέει, υποδεικνύοντας ότι είναι “περιορισμένοι τρόποι εισόδου / εξόδου”. Συνεχίζει να εξηγεί ότι “έχουμε πολύ λίγη πρόσβαση στο δικό μας μυαλό, περιορίζοντας την ικανότητά μας να εξελιχτούμε με ισχυρούς τρόπους όπως οι μηχανές με βάση το πυρίτιο”.
Ο Johnson είναι σαφής ότι η εταιρεία του, η [Kernel,] θα αρχίσει με την έρευνα του εγκεφάλου και την έρευνα του πώς ακριβώς λειτουργεί. Αυτή η έρευνα, δηλώνει ο Johnson, είναι το πρώτο βήμα στο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επιτύχουν μόνιμη ισότητα με τα μηχανήματα.
Φυσικά, τέτοιες τεχνολογίες θα κάνουν πολλά περισσότερα από το να επιτρέπουν στους ανθρώπους να διασυνδέονται με μηχανές. Οι νευροπροστασίες θα μπορούσαν επίσης να επιδιορθώσουν τις γνωστικές μας ικανότητες – οι οποίες θα μας επιτρέψουν να καταπολεμήσουμε νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ALS, Parkinson και άλλες καταστάσεις που καταστρέφουν τον εγκέφαλό μας … και τη ζωή μας.
Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να μας επιτρέψουν να συγχωνευθούμε με μηχανές, ναι, αλλά μπορούν επίσης να μας επιτρέψουν να προγραμματίσουμε κυριολεκτικά τον νευρωνικό μας κώδικα, ο οποίος θα μας επιτρέψει να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας με τρόπους που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Εν ολίγοις, θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε τους εαυτούς μας στους ανθρώπους που θέλουμε να είμαστε. Όπως λέει ο Johnson, “Η βιολογία και η γενετική μας έχουν γίνει όλο και πιο προγραμματιζόμενες. Ο νευρωνικός μας κώδικας είναι ο επόμενος στη σειρά. ”
Ακούγεται σαν κάτι πέραν της επιστημονικής φαντασίας, αλλά βασίζεται σε αξιοσημείωτο επιστημονικό έργο.
Εν ολίγοις, οι συσκευές που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, αναπαράγουν τον τρόπο με τον οποίο τα εγκεφαλικά μας κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Το όραμα αυτής της τεχνολογίας βασίζεται σε 15 χρόνια ακαδημαϊκής έρευνας που χρηματοδοτήθηκε από το NIH και το DARPA.
Ετοιμαστείτε λοιπόν. Η ανθρώπινη υπερφυσικότητα είναι μόνο θέμα χρόνου!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like