«Τα άκρα συναντώνται πάντα. Αλλά στο Σκοτάδι»

Δρ Μάνος Δανέζης

Όπως ανέφερε ο Carl Sagan: «Ζούμε σε μια κοινωνία απολύτως εξαρτώμενη από την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου σχεδόν κανένας δεν ξέρει τίποτα για την επιστήμη και την τεχνολογία».

Και συνέχισε: «Δεν μπορείς να πείσεις έναν δογματικό για τίποτε. Επειδή η πίστη του στο δόγμα δεν βασίζεται σε αποδείξεις, αλλά σε μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη για να πιστέψει».

Ο δογματικός δεν σε ρωτάει «γιατί» δεν έχεις την ίδια γνώμη με αυτόν αλλά σε καταδικάζει απλά όταν δεν έχεις την ίδια γνώμη μαζί του

Οι άνθρωποι της περιόδου κατάρρευσης ενός πολιτισμού δεν έχουν καταλάβει, όπως αναφέρει και ο Ρίτσαρντ Μπακμίνστερ Φούλερ ότι: «ποτέ δεν εγκαταλείπουμε ένα πλοίο που βυθίζεται, μέχρι να δουμε τα φώτα ενός άλλου πλοίου να πλησιάζει».

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν αλλάζεις τα πράγματα πολεμώντας δογματικά και χωρίς γνώση και νέα τακτική την υπάρχουσα κατάσταση. Αν θες πραγματικά να αλλάξεις ουσιαστικά και μόνιμα κάτι, φτιάξε ένα νέο σύστημα που θα κάνει το υπάρχον σύστημα ξεπερασμένο».

Τελικά ο φίλος μου δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Στάμκος έχει απόλυτο δίκιο όταν γράφει ότι: «Τα άκρα συναντώνται πάντα. Αλλά στο Σκοτάδι» και ότι: Πιο πολύ κι από το Θάνατο οι Έλληνες φοβούνται για το «Τι Θα Πούνε οι άλλοι»!

Previous Post Next Post

You Might Also Like