Είναι ιδιαίτερη μεγάλη η χαρά μας να ανακοινώσουμε την ιδιαίτερης σημασίας εξέλιξη του φίλου μας, αλλά σημαντικότατου και από τους πλέον παλαιούς συνεργάτη μας στην Ερευνητικής Ομάδας μας Αστρικής Φασματοσκοπίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Δρ Αντώνη Αντωνίου».

Τον ευχαριστούμε θερμά ακόμα μια φορά για την τόσο μεγάλη  συνεισφορά του στο έργο της ερευνητικής μας ομάδας

Δρ Μάνος Δανέζης

Ο Δρ Αντώνιος Αντωνίου, μέλος της Ερευνητικής Ομάδας μας Αστρικής Φασματοσκοπίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Astrophysical Spectroscopy Team of the National and Kapodistrian University of Athens, As.T.A.), επελέγη ως Ειδικό Ερευνητικό – Διδακτικό Προσωπικό από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο και θα ανήκει από το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Ο Δρ Αντωνίου θα έχει ως διδακτικό αντικείμενο γενικά μαθήματα κορμού όπως, Φυσική, Μαθηματικά Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, και Θεωρία Πιθανοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες του Τμήματος. Ανάλογα, επίσης, με τις ανάγκες, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του διδακτικού του έργου και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διαστημική Επιστήμη, Τεχνολογίες και Εφαρμογές (Space Science, Technologies and Applications)» που πραγματοποιείται από το εν λόγω Τμήμα σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ως μέλος της Ερευνητικής μας Ομάδας, ο Δρ Αντώνιος Αντωνίου έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες (Δεκέμβριος 2020) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό «συντελεστή απήχησης (impact factor)» καθώς και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές.  Έχει υπάρξει τέσσερις φορές προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια Αστροφυσικής στο εξωτερικό. Έχει συμβάλλει επί 13 συναπτά έτη, και θα συνεχίσει να συμβάλλει, στην διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ως Επιστημονικός Διευθυντής της «Εστίας Γνώσης Χαλκίδας». Έχει δώσει περισσότερες από 300 διαλέξεις ως ο οποίο είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Πανεπιστήμια, Σχολεία, Επιστημονικές Ενώσεις και Σωματεία, καθώς και σε ημερίδες επιστημονικού και ευρύτερου πολιτιστικού περιεχομένου. Επίσης έχει κάνει, σειρά εκπομπών και συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το καθαρά ερευνητικό του έργο το οποίο αναφέρεται στην «Φασματοσκοπική μελέτη θερμών αστέρων εκπομπής, αστρικών ατμοσφαιρών και ενεργών γαλαξιακών πυρήνων στην υπεριώδη περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος» συνεχίζεται κανονικά στο πλαίσιο της ερευνητική μας ομάδα  Αστρικής Φασματοσκοπίας, η οποία αναμένεται να εμπλουτισθεί σε ιδέες και να διευρυνθεί και με άλλους συναδέλφους του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Previous Post Next Post

You Might Also Like