«Η Μεταφυσική του Καμβά – Μια Διαλεκτική Σύνθεση»

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο:

 «Η Μεταφυσική του Καμβά – Μια Διαλεκτική Σύνθεση , των Χρυσούλα Μπεκιάρη και Κωνσταντίνου Ξενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη και οι μαθηματικοί και φυσικοί συνειρμοί που προκαλούν εκφρασμένες από τη Χρυσούλα Μπεκιάρη..
Πρόλογος Δρ Μάνου Δανέζη Αστροφυσικού
«Μια χρονιά αφιερωμένη στα Μαθηματικά, έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο με τίτλο Η Μεταφυσική του Καμβά του Κωνσταντίνου Ξενάκη, εικαστικού, πολίτη του κόσμου και της Χρυσούλας Μπεκιάρη, μιας πνευματώδους και οξυδερκούς μαθηματικού-πληροφορικού.
Στο υπέροχο αυτό βιβλίο, οι δύο συνομιλητές, προσπαθούν να καταγράψουν και να αναλύσουν τις βιωματικές εμπειρίες του Κωνσταντίνου Ξενάκη που έχουν επηρεάσει το έργο του. Οι εμπειρίες αυτές με έναν μυστηριακό και σχεδόν μεταφυσικό τρόπο, οδηγούν σε μια διαδικασία νοητικής προσέγγισης μιας σειράς μαθηματικών και φυσικών εννοιών. Το νοητικό οδοιπορικό της συζήτησης ξεκινά από τις αρχαίες έννοιες περί αιθέρα, περνά στο σχετικιστικό χωροχρονικό συνεχές και τον κβαντισμένο χώρο ενώ περιλαμβάνει στάσεις σε βασικές έννοιες των Μαθηματικών, όπως οι τoπολογικοί χώροι και οι σύγχρονες γεωμετρικές δομές και άλγεβρες. Οι στάσεις αυτές τούς βοηθούν να προσεγγίσουν σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές και φιλοσοφικές θεωρήσεις και απόψεις, με έναν νέο τρόπο που μεταβάλλει τις αντιλήψεις και την κατανόηση που είχαν για αυτές.
Ένα εξαιρετικό και απολαυστικό ανάγνωσμα που μας οδηγεί στην πιστοποίηση μιας μεγάλης αλήθειας, ότι: «Τα Μαθηματικά δεν είναι μόνο η λογική σκέψη του Σύμπαντος αλλά και η ευαισθησία της καρδιάς του».
Δρ  Μάνος Δανέζης Αστροφυσικός
Περισσότερα: https://www.diavlos-books.gr/product/1098/i-metafysiki-toy-kambamia-dialektiki-synthesi
Previous Post Next Post

You Might Also Like