Μην αγαπήσεις Άνθρωπο Παράξενο

Ένα κείμενο της Φρόσως Μαγκαφοπούλου, που μου έστειλε ένας φίλος στο mail μου και με χαρά μεταφέρω ένα κομμάτι του…
Ο τίτλος του, «Μην ερωτευτείς Άνθρωπο σαν εμένα »,  θα μπορούσε να αντικατασταθεί κατά τη γνώμη μου και με τον τίτλο: «Μην κάνεις Φίλο ή Συνεργάτη Άνθρωπο παράξενο».
Ο τίτλος όμως που δόθηκε με καλύπτει εφόσον δεν ξεχνώ ότι  η «φιλία» και η στενή «συνεργασία» αποτελούν και αυτές Πλατωνικές Ερωτικές Πράξεις μέσα σε έναν κόσμο που ίσως έχουμε ξεχάσει αλλά άμεσα πρέπει να θυμηθούμε για να περάσουμε σε ένα  Νέο Πολιτισμικό Ρεύμα
Διόρθωση στοιχείων αρχικού κειμένο: Το κείμενο που αναρτήθηκε στάλθηκε στο mail μου την Πεμ, Σεπτέμβρης 6, 2018 9:43 με όνομα συγγραφέως την κ. Κάκια Παυλίδου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα 
https://ideopigi.blogspot.com/2018/09/blog-post_39.html
με υπογραφή Κάκια Παυλίδου. Ως εκ τούτου δημοσιεύθηκε όπως ανακοινώθηκε σε σχόλιο στην σελίδα με απόδειξη στην ιστοσελίδα
https://www.apenantioxthi.com/…/min-erotefteis-anthropo-san…το αναρτημένο κείμενο ανήκει στην κ. Φρόσως Μαγκαφοπούλου.
Για τον λόγο αυτό επισυνάπτουμε την ιστορία της ανάρτησής μας κάνοντας διόρθωση στο όνομα της συγγραφέως και καταθέτοντας την συγνώμη μας για την λανθασμένη αναφορά του ονόματος..Το κείμενο είναι υπέροχο. Η ευαισθησία και ο αληθής λόγος της συγγραφέως δεδομένα.

Μην ερωτευτείς Άνθρωπο σαν Εμένα 

Φρόσω Μαγκαφοπούλου
https://www.apenantioxthi.com/2016/08/min-erotefteis-anthropo-san-emena.html?m=1

Μην ερωτευτείς ποτέ άνθρωπο που γράφει, ζωγραφίζει ή δε βλέπει τηλεόραση. Μην ερωτευτείς κάποιον που λέει λιγότερα απ’ όσα ξέρει και καταλαβαίνει περισσότερα απ’ όσα δείχνει. Οι άνθρωποι αυτοί μπερδεύουν.
Μείνε μακριά απ’ αυτούς που αγαπάνε παράξενα πράγματα όπως η μυρωδιά των βιβλίων. Που τους τραβάει σαν μαγνήτης το διαφορετικό. Που ψυχαναγκαστικά διαχωρίζουν τους όρους «μοναχικότητα» και «μοναξιά». Μην πλησιάζεις ανθρώπους άναρχους που αντί να έχουν συγκεκριμένο Θεό άγονται και φέρονται με βάση τη δύναμη της αγάπης. Ανθρώπους που ψηφίζουν χωρίς να αυταπατώνται ή να στρατεύονται όπως τους έμαθε η μαμά κι ο μπαμπάς.
Μείνε μακριά, δεν αξίζει ο κόπος. Ερωτεύσου καλύτερα άτομα που ξέρουν να βάζουν τις ζωές τους σε κουτάκια, που γουστάρουν η μόστρα τους να είναι πιο φασαριόζα από την ουσία τους. Που συμπεριφέρονται πάντα σωστά ακόμα κι όταν δεν το εννοούν. Ερωτεύσου ανθρώπους που είναι πάντα συγκεντρωμένοι, που δεν αμφιβάλλουν, που δε σε ζαλίζουν με ολονύχτιες συζητήσεις. Που λένε εύκολα ναι χωρίς να ρωτάνε γιατί.
Μείνε κοντά σ’ εκείνους που οι έξοδοι μαζί τους θα είναι μόνο αλκοόλ και γαρύφαλλα. Χωρίς βαρετές εναλλακτικές όπως συναυλίες και νυχτερινές βουτιές σε κοντινές παραλίες. Μην ερωτεύεσαι ανθρώπους απαιτητικούς γιατί αν τύχει και τους αγαπήσεις η καρδιά σου δε θ’ αντέξει την κούραση. Οι άνθρωποι που σκέφτονται είναι δύσκολοι κι εξαντλητικοί. Επηρεάζονται διαρκώς από νέες ιδέες, αλλάζουν απόψεις, συγκινούνται με πράγματα που δεν προσέχει η πλειοψηφία. Ονειρεύονται κι αιθεροβατούν εν γνώσει τους. Έχουν άποψη, θα σου πάνε κόντρα, θα σου τρίψουν στη μούρη πράγματα που δε θέλεις ν’ ακούσεις. Θα σε στριμώξουν επειδή ζουν για την ένταση και οι συζητήσεις μαζί τους σπάνια θα σ’ αφήσουν όπως σε βρήκαν.
 Μείνε μακριά από ανθρώπους σαν αυτούς. Είναι καμένα χαρτιά. Μιλάνε πολύ, παθιάζονται για μικροπράγματα όπως ο έρωτας, ταλαιπωρούν και ζητούν αποδείξεις για τα πάντα. Είναι κουραστικοί, θέλουν εναλλαγές, θέλουν γκάζια. Είναι δύσπιστοι μπροστά στις εύκολες νίκες.
Μείνε μακριά από αυτούς τους τρελούς με τις παλιομοδίτικες καρδιές που πιστεύουν σε χαζομάρες όπως το «μαζί» και το «για πάντα». Δεν θ’ αντέξεις την επιμονή με την οποία θ’ απαιτούν την προσοχή και την αφοσίωσή σου. Το πόσο θ’ αποζητούν την αγάπη σου όταν με την ίδια ευκολία θα ορκίζονται πως μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτήν. Είναι παρανοϊκοί, θα σε τρελάνουν. Δεν αξίζουν τον κόπο σου.
Μην πλησιάζεις ανθρώπους σαν κι αυτούς αν δε διατίθεσαι να χάσεις τη βολή σου. Δε χρειάζεται να κουράζεσαι άδικα. Αυτοί πιστεύουν στη μαγεία, στο άπιαστο και ζητάνε πολλά που δυστυχώς δεν είναι απτά, μα «αγοράζονται» με προσπάθεια και ψυχή…
…Όπως σου τα λέω, λοιπόν. Μείνε μακριά τους όσο είναι νωρίς, γιατί αν αγαπήσεις άνθρωπο πολύχρωμο, θα δεις πως δύσκολα επιστρέφεις σ’ έναν κόσμο που είναι καταδικασμένος να είναι ασπρόμαυρος.
Previous Post Next Post

You Might Also Like