Κάποιες βασικές γνώσεις

Όπως έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές, τα όσα λέω και γράφω εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες,  δεν αποτελούν ανεξάρτητα μεταξύ τους θέματα αλλά μια σειρά από μαθήματα που το κάθε ένα από αυτά είναι αναγκαίο προκειμένου να γίνουν κατανοητά κάποια επόμενα  κείμενα και γνώσεις.
Οι πρώτες από αυτές τις πληροφορίες δόθηκαν σε δύο σειρές ντοκιμαντέρ, οι οποίες παρουσιαστήκαν στην ΕΤ3 με τίτλους «Το Σύμπαν που αγάπησα» και «Έτσι βλέπω τον Κόσμο».
Οι γνώσεις αυτές αναλύθηκαν περαιτέρω σε μια σειρά περισσότερων από 500 περίπου  διαλέξεων τα 30 τελευταία χρόνια οι οποίες έγιναν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.
Το μεγαλύτερο μέρος όλου αυτού του υλικού βρίσκεται καταγεγραμμένο στο YouTube στο κανάλι «Άνεμος» στην διεύθυνση : https://www.youtube.com/channel/UCTEBA_tjo0mWhb2wD–Vp1Q
Παρόλα αυτά πολλοί φίλοι οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με κομμάτια αυτών των γνώσεων τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν επαφή με κάποια αρχικά, αλλά αναγκαία προαπαιτούμενα θέματα αλλά και απόψεις μου πάνω σε αυτά.
Δυστυχώς μια αναλυτική ενημέρωση από μέρους μου δεν είναι δυνατόν να γίνεται σε προσωπικό επίπεδο, για κάθε φίλο/η που μου το ζητά λόγω του όγκου των αναγκαίων πληροφοριών.
Για το λόγο αυτό προτείνω την παρακολούθηση των επόμενων 4ρων επεισοδίων από την εκπομπή «το Σύμπαν που Αγάπησα» στα οποία αναφέρομαι περιληπτικά και εύκολα, χωρίς επιστημονικές αποδείξεις, στις περισσότερες από τις αναγκαίες προαπαιτούμενες γνώσεις, όπως και σε κάποιες απόψεις μου πάνω στη σχέση της επιστήμης και της κοινωνίας των πολιτών.
1. Κύκλος 3ος / Ε01 «Το Σύμπαν Που Αγάπησα» Μάνος Δανέζης: Έτσι βλέπω το Σύμπαν (πρώτο μέρος) VIDEO 
2. Κύκλος 3ος / Ε02 «Το Σύμπαν Που Αγάπησα» Μάνος Δανέζης: Έτσι βλέπω το Σύμπαν (δεύτερο μέρος) VIDEO
3. Κύκλος 4ος / Ε04 «Το Σύμπαν Που Αγάπησα» Σκέψεις για την Επιστήμη VIDEO
4. Κύκλος 4ος / Ε06 «Το Σύμπαν Που Αγάπησα» Επιστήμη και νέος Κόσμος VIDEO
Για μια τεκμηριωμένη, σε επιστημονικό επίπεδο, άποψη παρακαλώ να ανατρέχετε σε εκπομπές, διαλέξεις, άρθρα και βιβλία μου τα οποία μπορείτε να βρείτε στην προσωπική μου ιστοσελίδα https://www.manosdanezis.gr/, σε διάφορα πεδία.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like