Ο δρόμος της γνώσης

Από το βιβλίο των Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου : «Στράμαν το παραμύθι του Ουρανού», Εκδόσεις «Δίαυλος», Αθήνα 1996

Μάζευε τη Γνώση κομμάτι- κομμάτι με αγάπη και πάθος. Μην παραπετάς και μην αγνοείς τα κομμάτια της που σήμερα δεν καταλαβαίνει την αξία τους ή τα κομμάτια που διακρίνει μεν, αλλά δεν σε συμφέρει να βρεις και για αυτό τα προσπερνάς κάνοντας ότι δεν τα αναγνωρίζεις.

Μην βιάζεσαι όταν περπατάς στα μοναχικά μονοπάτια της απόλυτης γνώσης. Αν δεν δειλιάζει μπροστά στις ανθρώπινες αδυναμίες και πόνους, ο χρόνος της άσκησης κάποτε θα συμπληρωθεί και τότε, μέσα σε μια μόνο στιγμή, θα νιώσεις να κατακλύσεις κάθε πόρο της φθαρτή σου ύπαρξης η αιώνια ένωσή σου με την υπέρτατη γνώση του Δημιουργού σου.

Τα κομματάκια της Γνώσης που με τόση αγάπη και υπομονή θα έχεις μαζέψει διασχίζοντας τον έρημο κόσμο σου θα βρεις τη σωστή τους θέση στο παζλ της ψυχής σου.

Τότε, το σώμα σου, οι περιορισμένες δυνατότητες των αισθήσεων σου, δεν θα είναι η πηγή της αδυναμίας σου να ταξιδέψεις προς τη γνώση του κόσμου, αλλά η ευλογημένη δυνατότητά σου θα δοθεί για να βιώσεις αξιοθαύμαστες εκδηλώσεις της ψυχής σου.

Previous Post Next Post

You Might Also Like